Wat is Tikkie de terugbetaalapp?

Betalen tussen vrienden

Oorsprong: Tikkie werd gelanceerd door ABN AMRO in 2016 als een experimentele app om betalingen tussen vrienden gemakkelijker te maken. Het was oorspronkelijk bedoeld als een tijdelijk project, maar vanwege de populariteit werd besloten om het voort te zetten als een officiële dienst.

Eenvoudig geld terugvragen

Met Tikkie kunnen gebruikers eenvoudig geld terugvragen van vrienden, familie of collega’s. Het werkt op basis van een link die je naar de persoon stuurt die je geld verschuldigd is. Deze persoon kan dan via de link gemakkelijk het verschuldigde bedrag betalen via iDEAL, een veelgebruikte online betaalmethode in Nederland.

Aanpasbaar

Een van de handige functies van Tikkie is dat je gemakkelijk een betalingsverzoek kunt aanpassen aan je eigen wensen. Je kunt het bedrag aanpassen, een persoonlijk bericht toevoegen en zelfs een foto toevoegen om het verzoek wat persoonlijker te maken. Bovendien kun je met Tikkie meerdere mensen tegelijkertijd om geld vragen.

Kosten delen

Tikkie is een handige app voor het vereenvoudigen van betalingen tussen vrienden, bijvoorbeeld bij het delen van de kosten voor een gezamenlijk cadeau, het gezamenlijk betalen van de rekening in een restaurant of het terugbetalen van geleend geld. Het heeft veel gebruikers in Nederland en is een populaire keuze geworden voor snelle en gemakkelijke betalingen tussen individuen.

Betaallink

Eenvoudig betalingsverzoek: Met Tikkie kun je gemakkelijk betalingsverzoeken versturen naar vrienden, familie of collega’s. Je genereert een persoonlijke betaallink en stuurt deze naar de persoon die je geld verschuldigd is. De ontvanger kan vervolgens het verschuldigde bedrag betalen via iDEAL.

Ook zonder app te gebruiken

Betalen zonder de app: Het handige van Tikkie is dat de ontvanger de app niet hoeft te hebben om het betalingsverzoek te voldoen. Ze kunnen de link openen in hun browser en de betaling voltooien via iDEAL, zelfs als ze de Tikkie-app niet hebben geïnstalleerd.

Voorkeuren instellen

Aanpassen van betalingsverzoeken: Je kunt betalingsverzoeken aanpassen aan je eigen voorkeuren. Je kunt het bedrag wijzigen, een persoonlijk bericht toevoegen en zelfs een foto toevoegen om het verzoek wat persoonlijker te maken. Dit maakt het gemakkelijker om specifieke details of herinneringen aan de betaling toe te voegen.

Herinneringen

Overzicht en herinneringen: Tikkie biedt een overzicht van openstaande en voltooide betalingen. Hierdoor kun je gemakkelijk bijhouden wie je nog geld verschuldigd is en wie je al hebt terugbetaald. Bovendien kun je herinneringen sturen naar mensen die nog niet hebben gereageerd op je betalingsverzoek.

Groepsbetalingen

Groepsbetalingen: Met Tikkie kun je ook betalingen innen van meerdere mensen tegelijkertijd. Bijvoorbeeld bij het gezamenlijk organiseren van een evenement of het delen van de kosten voor een cadeau. Je kunt de betaallink delen met alle betrokkenen en iedereen kan zijn of haar deel gemakkelijk betalen.

Veiligheid

Veiligheid en privacy: Tikkie neemt veiligheid en privacy serieus. De app maakt gebruik van beveiligde verbindingen en persoonlijke gegevens worden versleuteld. Bovendien worden de betalingen rechtstreeks verwerkt via de betaalprovider iDEAL, waardoor Tikkie zelf geen toegang heeft tot je bankgegevens.

Veel gebruikt in Nederland

Tikkie heeft het gemakkelijker gemaakt om geld terug te vragen en te betalen in informele situaties. Het is een handige app geworden voor veel Nederlandse gebruikers die snelle en probleemloze betalingen willen regelen tussen individuen.

iDEAL methode

Integraties: Tikkie is niet beperkt tot alleen de ABN AMRO-gebruikers. Hoewel het is ontwikkeld door ABN AMRO, kunnen gebruikers van andere banken ook Tikkie gebruiken. De app maakt gebruik van de iDEAL-betaalmethode, die beschikbaar is voor de meeste Nederlandse banken.

Bedrijfsbetalingen

Bedrijfsbetalingen: Naast betalingen tussen individuen heeft Tikkie ook functionaliteit voor bedrijven. Het biedt mogelijkheden voor ondernemers en bedrijven om betalingen te ontvangen van klanten via Tikkie-betaallinks. Dit kan handig zijn bij het afrekenen van producten, diensten of facturen.

Tikkie api

Tikkie API: ABN AMRO heeft ook een Tikkie API (Application Programming Interface) beschikbaar gesteld, waarmee ontwikkelaars Tikkie-functionaliteit kunnen integreren in hun eigen applicaties. Dit stelt bedrijven in staat om betalingen te verwerken en betalingsverzoeken te genereren via hun eigen platforms.

Tikkie voor business

Tikkie voor bedrijven: ABN AMRO heeft ook een speciale zakelijke variant van Tikkie gelanceerd, genaamd “Tikkie for Business”. Dit is gericht op bedrijven en biedt extra functies en mogelijkheden, zoals het genereren van facturen en het versturen van betaalverzoeken naar klanten.